Glaskonst

Anna`s Ateljé

Glaskonst

Jag har alltid älskat glas! Redan som ung flcka minns jag hur jag fascinerades av glasblåsarnas dans i hyttan i Hjo där jag växte upp. Det var längesen hyttan försvann och jag jobbar inte som glasblåsare men väl med glas.


Tekniken som jag arbetar med heter glasfusing och innebär att man skär glas i den form man önskar och lägger olika lager på varandra och målar eller dekorerar glaset på önskat sätt och sedan låter man en ugn värma glaset till ca 800 grader så smälter glaset samman och när ugnen svalnat kan du öppna och se ditt resultat. Alltid lika spännande! Blev det som jag tänkt eller vad har hänt i ugnen. Glaset är i allra högsta grad ett levande material speciellt vid 800 grader så mycket händer i processen.


I min kreativa process är lekfullhet och fantatsi viktiga ingredienser. Jag älskar konst som drar åt det barnsliga och enkla som lockar mitt inre barn till lek och skratt. När jag jobbar med glaset är det ofta färgen som väcker mitt intresse först sen börjar en dialog med glaset och min intuition kring vad som vill ta form. Men lika ofta händer det att jag i meditation får en form som sedan utvecklas i ateljén till ett färdigt alster.

Naturen är en stark inspirations källa likaså folksagor och myter. Om jag har brist på inspiration och fastnat läser jag gärna sagor från världens alla hörn eller går djupt in i skogen och lyssnar till vindens budskap.


Jag skapar konst alster för ditt hem och för din trädgård. Du är välkommen att höra av dig om du har en idé som du vill ha hjälp att skapa.


En unik gåva är alltid uppskattat så hör av dig om du vill köpa en present!


Allt glas jag gör är unikt och handgjort. Jag gör sällan många av samma modell då jag älskar att testa nya former.


Ser fram emot att höra från Dig!

Kontaktuppgifter

Anna Ruttledge 

Bastukärrsvägen10  51173 Fritsla

0732-542909   

annaruttledgeart@gmail.com

Innehar F-skatt sedel

ANNA`S ATELJÈ

© Copyright. All Rights Reserved.

Anna´s Ateljé

Det är min önskan att min konst skall sprida inspiration och livslust!

Välkommen och kontakta mig om du vill köpa en gåva till någon kär eller till dig själv.