Om Mig & Kontakt

Jag är Anna-karinHej!

Det är jag som driver Anna´s Ateljé där jag skapar konst och konsthantverk i framför allt glas och keramik. Jag älskar också att inspirera andra till mer kreativitet så jag håller lite olika kurser!

För mig handlar Livet och skapandet om att släppa loss kraften vi bär och använda den för att skapa och drömma fram en värld i balans och full av kärlek och glädje. Jag har en djup respekt och inspireras mycket av Ursprungsbefolkningar runt om på vår jord. Naturen är en stor inspirationskälla och sanna möten med andra människor. Där vi möts själ till själ!


Glas har fascinerat mig sedan jag var liten och stod och såg den skapande dansen när glasblåsarna blåste liv i glaset. Idag jobbar jag med glas, dock inte när det är varmt. Tekniken jag jobbar med heter Glasfusing och det innebär att jag skär glaset i den form jag önskar lägger olika lager på varnadra och målar eller dekorerar glaset på önskat sätt och sedan låter jag ugnen värma glsaet till 800 grader. Då smälter glaset samman och när ugnen svalnat kan jag öppna och se reultatet. Alltid lika spännande!  Blev det som jag tänkt eller vad har hänt i ugnen. Glaset är i allra högsta grad ett levande material speciellt vid 800 grader så mycket kan hända i processen. Ofta använder jag återvunnet glas men också ibland sk. fusingglas. 


Lera är ett fantastiskt material som jag verkligen älskar! Möjligheterna är oändliga. Det som jag älskar mest med leran är möjligheten att skapa vackra mönster i leran. Det ger mig sådan enorm glädje att kunna kavla in strån av gräs och blommor eller mormors virkade dukar i leran. Jag arbetar med stengodslera som är väldigt hållbar. Jag gör både en del bruksgods som du kan använda i din vardag men framför allt lekfulla dekorationer till din trädgård.


Min största källa till inspirtation är naturen. Jag älskar att vandra i naturen och hitta former och färger som väcker min fantasi och skaparlust. I min kreativa process är lekfullhet och fantasi viktiga ingredienser. Jag älskar konst som drar åt det barnsliga och enkla, det lockar mitt inre barn till lek och skratt.


Jag är också utbildad Symbolpedagog, Livscoach, Yoga och Meditationslärare och Vedic art lärare. Just nu håller jag på och utbildar mig till Life Alignment terpeuet.


Jag är medlem i Marks Konstgrafiska förening, Ålgården -konstnärernas galleri och verkstäder  i Borås och Sjuhärads Form.

Jag finns representerad på Akleja hantverksbutik på Rydalsmuseum.

Jag har ställt ut på bland annat Bokcafét i Od, Foorm i Kunsgbacka, Rydals Museum samt Biblioteket i Kinna och Fritsla.Följ mig gärna på Instagram under namnet Annasatelje eller gilla min sida på Facebook som heter Annas Atelje Finabo!
Kontakta mig !

Hör gärna av dig!